2021 Nieuwsbrief 2: Lente/zomerpakketten en korte weetjes

Geplaatst door Erwin Staelens op

Beste vrienden, wijnliefhebbers,

Nu de lente halfweg is en de zomerse temperaturen er hopelijk snel aankomen, wordt het hoogtijd om nog een paar nieuwigheden aan te kondigen.

 • Ondertussen werd aan onze website een webshop toegevoegd.. Ga alvast gauw even piepen op www.lubovin.be. Wijn kopen is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

 • We hebben ondertussen al een paar sucessvolle virtuele degustaties opgezet en begeleid. Indien jullie iets te vieren hebben op het werk zoals bijvoorbeeld het einde van een succesvol kwartaal, een fun moment op het einde van een lange vergadering, gewoonweg onder vrienden ... Dan kan dit een mooi alternatief zijn om samen te kunnen klinken met een glas in de hand. https://www.lubovin.be/products/virtual-tasting.

 • Om jullie met nog nieuwe smaken te leren kennismaken hebben we volop geproefd en volgende wijnpakketten voor jullie samengesteld. De pakketten kan u HIER raadplegen.

 • Hieronder alvast een korte samenvatting:

  Pakket 1: Sauvignon Blanc

  Contrast tussen een strakke Sauvignon Blanc uit de Touraine regio en een vollere Sauvignon Blanc uit Pouilly-Fumé.

  Pakket 2: Chenin Blanc

  Chenin Blanc uit Saumur, Montlouis-sur-Loire en Anjou. Alle wijnen zijn droog. L'Eternel 2019 (Anjou) is een assemblage van de beste percelen van Clos Galerne. Door vorst heeft de wijnmaker beslist om met de overblijvende druiven van de individuele percelen één wijn te maken. Er zijn slechts 2400 flessen van. Deze cuvée is dan ook 'magnifique'.

  Pakket 3: Rosé

  Contrast tussen een zachtere, fruitigere rosé uit AOP Malepère en een krachtigere, kruidigere rosé uit AOP Tavel.

  Pakket 4: Rood uit de Loire

  Rood uit de Loire betekent: Gamay, Côt, Cabernet Franc, frambozen, zwarte bessen, zuren, sappig, complexiteit (houtlagering), bewaarkracht.

  Pakket 5: Languedoc

  De wijnen worden gemaakt door het domein de la Sapinière (AOP Malepère). Dit is een nieuwe samenwerking. Deze appellatie geniet van een microklimaat. Immers komen hier de Atlantische en de Mediteranne luchtstroom samen. Dit betekent dat de Bordelese druiven (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot) rijper kunnen worden en dat de Mediterrane druiven (Grenache, Cinsault) meer afkoeling krijgen en dus ook minder alcohol produceren. De assemblage van deze druiven geeft de wijnen een unieke identiteit.

  Deze wijnen worden gratis aan huis geleverd. Een mailtje volstaat om jullie bestelling door te geven. De wijnen kunnen uiteraard ook allemaal individueel besteld worden.


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →