Over ons

over_ons

Erwin Staelens en An Van Deyk, wonende te Lubbeek, vormen samen team LuboVin. LuboVin wil jullie laten kennis maken met onbekende, lekkere wijnen van wijnboeren met een verhaal.
De passie voor wijn is bij mij, Erwin, reeds vele jaren geleden ontstaan bij een dilemma dat vele mensen wel bekend in de oren klinkt: hoe kies je uit een groot aanbod wijnflessen, die fles die jij lekker vindt of die fles die goed samen gaat met jouw gerecht.
Landen, wijnregio's en druiven heb ik bestudeerd, maar vooral werd er geëxperimenteerd en samen geproefd.
Een logische, volgende stap zette ik tot het volgen van de opleiding 'wijnhandelaar-Sommelier' bij Syntra, die ondertussen succesvol werd beëindigd.
De laatste jaren hebben we ook meer directe contacten gelegd met wijnproducenten tijdens onze vakanties. De manier hoe die mensen met hun vak bezig zijn en in de loop der jaren hun wijnen hebben doen ontstaan en ook steeds verder zijn blijven optimaliseren met de nodige tradities en aandacht voor de natuur, heeft ons doen beseffen dat deze wijnen een bredere bevolking moeten bereiken. De doelstelling van LuboVin is om deze producenten op te sporen en aan jullie te gaan presenteren. Vaak zijn het kleinere producenten die perfectie en kwaliteit nastreven en dit laat zich dan uiteindelijk ook in het glas proeven.